(ВІДЕО) Ми бачили, як населені пункти повністю йшли під воду, могутній Дніпро заливав все на своєму шляху – прикордонник Дмитро

НАЗАД
25 червня 2023 09:27

Кожного дня прикордонники Херсонського загону в складі Сил оборони мужньо відстоюють право нашої держави на майбутнє.

Щодня, ризикуючи власним життям та здоров’ям, оборонці півдня наносять значні втрати окупантам та наближають довгоочікувану Перемогу. Але нещодавно Херсонська область зазнала найбільшої техногенної катастрофи за всю історію Незалежності. Окупанти все-таки підірвали Каховську ГЕС чим спричинили затоплення десятків населених пунктів.

Тієї жахливої ночі, прикордонник Дмитро перебував на бойовому чергуванні на лінії зіткнення з противником.

«Тієї ночі по рації передали, що посеред темряви замайоріло сяйво. Пройшло мабуть декілька хвилин і Каховське водосховище почало бурлити та поступово розливатися на прибережні території Херсонщини», – розповідає прикордонник.

Дмитро розумів, що потрібно якомога скоріше евакуйовувати своїх побратимів, тому що протистояти стихії – вірна смерть.

«Ми бачили, як населені пункти повністю йшли під воду, могутній Дніпро заливав все на своєму шляху», – зазначає Дмитро.

На момент підриву дамби, кохана Дмитра знаходилася в одному з районів міста Херсон, який незабаром був повністю затоплений та непридатний до життя. Кожна хвилина перебування в затопленій будівлі у боротьбі зі стихією, могла вартувати життя. Прикордонник, не роздумуючи про наслідки та небезпеку, яка могла спіткати його на шляху, вирушив на порятунок коханої.

«Зателефонувавши моїй нареченій, промовив лише три слова – не хвилюйся, зараз буду... Разом з побратимами знайшли 2 моторних човни та висунулися на допомогу людям. Запам’ятаю на все життя, як маленькі діти чекали на нас зі сльозами на очах . В пріоритеті були жінки з дітьми та люди похилого віку, під артилерійськими обстрілами ми евакуйовували людей, прикриваючи собою від уламків, які пролітали поруч та нагадували, що смерть досить близько», – емоційно згадує прикордонник.

Так було майже дві нескінченні доби... Прикордонники боролися за життя кожної людини та давали надію для тих, хто залишився віч-на-віч у протистоянні з постійним припливом води та під обстрілами загарбників. Смерть та біль – це все, що можуть нести кляті окупанти.

«Дякувати Богу, ми виконали свій обов’язок перед цивільними людьми та врятували із смертельної пастки більше 50 громадян. Я пишаюся, що разом зі мною боронять країну такі мужні та надійні побратими», – ділиться враженнями Дмитро.

Наразі Дмитро став народним улюбленцем херсонців, адже завдяки таким відважним військовослужбовцям, громадяни відчувають себе в безпеці з особливою вірою в Перемогу.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси